Tarda amb pic de calor i canvi de temps posterior

Alberto AlcántaraActualitzat

Després d'uns dies de núvols poc actius arriba un petit canvi de temps. Una cua de front fred s'acostarà cap al vespre. Abans, tindrem nuvolositat d'evolució que deixarà nous ruixats. Al final del dia entrarà la tramuntana a l'Alt Empordà i una mica de mestral a l'Ebre.

Del sol als núvols

El canvi de temps trigarà unes hores a notar-se. El matí serà de cel assolellat en general, amb l'excepció d'alguns núvols baixos al sud de la Costa Daurada.

A partir del migdia començarà el moviment, amb núvols d'evolució que derivaran en ruixats i tempestes a l'entorn del Pirineu.  A mesura que avanci la tarda, aniran arribant núvols associats al front per l'oest.

A última hora, la nuvolositat ja s'haurà repartit per una gran part del territori, tot i que molts d'aquests núvols seran poc gruixuts. No es descarta que alguns ruixats surtin de l'àmbit del Pirineu i afectin altres punts d'interior, tant cap al vespre com al llarg de la matinada, però en tot cas serien fenòmens aïllats i molt poc abundants.

Avís per calor

La temperatura tocarà sostre en aquesta setmana càlida. Les mínimes han pujat i les màximes també pujaran un esglaó més, i això situarà els valors màxims al voltant dels 38 ºC a punts d'interior. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per calor per diverses comarques.

I dissabte...

El front portarà un descens de la temperatura, mentre que els ruixats residuals seguiran apareixent al Pirineu i a punts del nord-est.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut