Tarda amb més sol que núvols i pocs canvis tèrmics

Alberto AlcántaraActualitzat

Divendres fem un pas més cap a l'estabilitat meteorològica. Catalunya està situada sota la dorsal de l'anticicló, i l'aire fred en altura tendirà a retirar-se una mica més. Mestral i tramuntana perdran una mica de força durant la tarda.

Pocs núvols

El matí ha estat de cel mig ennuvolat per presència d'alguns núvols prims en trànsit d'oest a est, i també d'alguns de baixos localitzats al litoral, cap al nord de la Costa Central i el sud de la Costa Brava, i a la Vall d'Aran.

A la tarda apareixeran els típics núvols d'evolució, i en aquest cas podran derivar en algun ruixat a punts d'interior del nord-est. Eventualment pot arribar algun xàfec a la costa, cap al nord del Maresme o el Baix Empordà. A la resta, la tarda serà de sol o pocs núvols.

De cara a la matinada, i amb vistes posades en l'observació del màxim de la pluja de Perseids, esperem un cel una mica més ennuvolat per restes de nuvolositat i nous núvols baixos a les comarques de Barcelona i el sud de Girona. A la resta, cel serè.

Temperatures amb pocs canvis

La temperatura pot pujar de manera poc significativa. El matí torna a ser fresc o fred a molts indrets d'interior i suau a la costa. Tot i això, a primera hora hi havia 1 o 2 ºC més que ahir a molts indrets. L'ambient a migdia serà calorós sense excessos, amb els valors més alts situats al voltant dels 31 ºC.

I dissabte...

Mestral i tramuntana tendiran a desaparèixer. Hi haurà núvols residuals amb possibilitat d'algun ruixat matinal. Els núvols d'evolució no derivaran en tempesta. La nit serà favorable a molts indrets per a l'observació de les Llàgrimes de Sant Llorenç.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut