Tarda de vent, sol i precipitació residual

El fort vent de diumenge fa que l'estat del cel sigui canviant. Hem passat de les precipitacions de matinada i primera hora al cel bastant obert del migdia, amb a la possibilitat d'alguns ruixats residuals al Pirineu i nord-est

Alberto AlcántaraActualitzat

L'anticicló situat divendres sobre França i la península Ibèrica s'ha desplaçat i se situa aquest diumenge a la zona del mar Negre. Aquesta retirada de les altes pressions ha obert les portes a una pertorbació que ens ha creuat a gran velocitat. Ha portat més vent que precipitacions. Per aquest factor vent, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís.

Vent i obertura de clarianes

La matinada i el matí ha deixat precipitacions tímides en general, tret del vessant sud del Pirineu i el prepirineu, on s'han acumulat valors de fins acumulen valors d'entre 15 i 20 mm, amb algun pic de 30 mm. També hem tingut algunes quantitats destacades a zones del nord-est.

De cara a la tarda, hi haurà grans clarianes, i només quedaran precipitacions residuals al vessant nord del Pirineu, amb una cota que haurà baixat cap als 900 metres. Tampoc no descartem algun ruixat postfrontal a punts del nord-est, fins i tot en forma de calabruixada.

El protagonisme del vent anirà minvant una mica de cara a la tarda, sobretot per l'oest. Els cops matinals han superat els 100 km/h al Camp de Tarragona i els 125 km/h a l'Estartit.

Menys contrast tèrmic

Les temperatures de primera hora han estat més altes gairebé arreu, tret d'alguns punts del Pirineu de Lleida, on han baixat. Les màximes pujaran a la costa i el prelitoral, mentre que seran més baixes a la resta.

I dilluns...

La setmana començarà amb una mica de vent de ponent, i amb un cel assolellat o enteranyinat per núvols prims a tot estirar. El matí serà més fred, i el migdia més suau.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut