Tarda variable i amb risc de xàfecs localment intensos

Alberto AlcántaraActualitzat

Temps encara insegur per acabar la setmana. Encara estarem sota la influència de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) o gota freda, tot i que massa allunyada de Catalunya per provocar aiguats generals. De tota manera és una situació que pot portar sorpreses, com la banda de ruixats fugaços que tocava la costa a primera hora.

Núvols, clarianes i ruixats

La primera part del dia ha estat de núvols i clarianes, amb més nuvolositat cap a la meitat est de Catalunya i més sol cap a l'oest i al Pirineu. Les gotellades costaneres de primera hora s'han tornat a repetir de manera aïllada i transitòria a la costa central.

A la tarda, creixeran nuvolades d'evolució a punts de muntanya, i derivaran en ruixats i alguna tempesta en el cas del Pirineu, prepirineu i punts del nord-est. També en són probables al prelitoral. Localment pot haver-hi alguns fenomens forts, però en general seran febles. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja. A última hora i durant la matinada, també pot caure algun xàfec a l'entorn de la costa, sobretot de la central cap al sud.

Temperatures en ascens

L'obertura de clarianes durant la nit pot afavorir que baixi una mica la temperatura mínima en alguns indrets, però la màxima tendirà a pujar. Els valors extrems superaran de poc els 30ºC.

I dilluns...

No farà net, tot i que hi haurà clarianes. Esperem nous ruixats de tarda en punts de muntanya, però seran una mica més destacats a l'extrem sud. L'ambient serà càlid.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut