Una altra tarda amb dinàmica de tempestes

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps de diumenge és una fotocòpia del de dissabte, potser amb una mica més d'activitat en forma de ruixats i tempestes. De moment, continuarem amb aquesta variabilitat, pròpia de l'època. És, com diu la cultura popular, el temps del cucut, que tan aviat plou com és eixut.

Tempestes

La pel·lícula del dia segueix un guió ben conegut: matí de cel força assolellat cap a les comarques de Barcelona i Girona, però amb més núvols cap a Ponent, el Camp de Tarragona, el vessant sud del Pirineu i, en menor mesura, les Terres de l'Ebre. A migdia s'han desenvolupat noves nuvolades i les primeres tempestes, de nou cap al prelitoral sud i cap al Pirineu i el Prepirineu.

Els xàfecs del migdia donaran pas a una tarda amb tempestes més intenses, amb possibles calamarsades, sobretot cap a la Catalunya Central i el Prepirineu. Tota l'activitat quedarà aturada a la barrera prelitoral, i no arribarà a la costa. També es formaran alguns ruixat cap al Port. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per intensitat de pluja.

Calor moderada

A primera hora, s'han registrat canvis de temperatura molt poc significatius, d'un o dos graus amunt i avall, mentre que al migdia esperem una baixada d'un parell de graus per l'interior. En tot cas, ambient molt suau, refrescat per moments per les tempestes.

I dilluns...

Novament hi haurà nuvolades i tempestes de tarda, amb una distribució molt similar a la de diumenge.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut