Una tarda entre el sol i els ruixats del terç nord

Alberto AlcántaraActualitzat

L'anticicló continua marcant la pauta, amb un centre principal als països de l'est d'Europa, i un de secundari sobre les Illes Balears. La mica d'inestabilitat que hi ha ve de la mà d'una petita bossa d'aire fred en altura.

Pauta repetida

Parlem doncs d'un altre dia de sol en general i durant moltes hores. A primera hora hem vist algun banc de núvols baixos a la costa Daurada, cap a la zona del Delta de l'Ebre, igual que algunes boirines a l'interior, però han estat fenòmens que han durat poc. El sol s'ha imposat de manera implacable fins l'aparició de les nuvolades a migdia en el cas del Pirineu i del Prepirineu occidental.

 

Aquesta serà la pauta de la tarda, amb alguns ruixats minsos, però també acompanyats d'algun de més intens en forma de tempesta cap al Pirineu i prepirineu occidental, i amb un cel assolellat a la resta.

Temperatures sense canvis importants

També es repetirà el contrast tèrmic entre el matí fresc o fred i el migdia suau o càlid. Les mínimes poden pujar una mica, tret del litoral central. La màxima tornarà a situar-se entre els 20 i els 25º C, amb algun valor puntual disparat per sobre a punts del nord-est o ponent.

I dilluns...

La dinàmica serà molt similar, però les nuvolades de tarda poden guanyar terreny des del Pirineu cap a l'interior del nord-est, amb alguns xàfecs una mica més intensos. La previsió pels dies posteriors apunta a més calma, al menys fins el pròxim cap de setmana.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut