Tarda ideal per esgotar l'estiu

L'últim diumenge d'agost és també l'últim dia de calma absoluta. A partir de dilluns, els canvis meteorològics aniran en augment, i l'estiu quedarà tocat de mort

Alberto AlcántaraActualitzat

Acabem la setmana amb petits indicis del canvi de temps dels pròxims dies. Comença a acostar-se una mica d'aire fred a les capes altes atmosfèriques. L'anticicló es retira lleugerament cap a l'est i les baixes pressions d' origen tèrmic s'assenten a l'interior peninsular. Tot plegat no porta variacions significatives a casa nostra, i encara vivim un ambient de ple estiu.

Cel assolellat i poc més

L'aportació dels vents humits és la principal font de nuvolositat. El dia ha començat amb alguns bancs de núvols baixos i boires a la façana litoral, sobretot cap als dos extrems de la costa. Amb el pas de les hores, el sol ha desfet parcialment aquestes nuvolades. Localment, a la costa gironina, la boira costanera ha fet la guitza als banyistes.

A la tarda, es desenvoluparan algunes nuvolades a punts de muntanya, sobretot cap al Pirineu occidental, i també pot arribar alguna tímida banda de núvols prims per ponent, res que no faci perillar el domini del sol. A última hora tornaran els núvols baixos a la costa Daurada.

Calor i xafogor

Es repetirà la sensació de xafogor acusada, i les temperatures màximes i seran molt similars a les de dissabte. En tot cas poden baixar pel nord-oest i pujar a la meitat oriental, de manera anecdòtica. Les mínimes han estat una mica més baixes.

I dilluns...

Tret de sortida a un canvi de temps que portarà pluges i un descens de les temperatures molt significatiu durant la setmana. Dilluns, però, la calor es mantindrà. i la primera tongada de pluges important pot arribar a la tarda-vespre, pel Pirineu occidental i la zona dels Ports. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut