Tarda de ruixats residuals i baixada de la temperatura

Alberto AlcántaraActualitzat

El més destacat de diumenge és el descens de la temperatura que arriba després del pas del front. Un ambient fresc o fred a primera hora i bastant menys càlid en general al migdia. També cal destacar el vent del nord-oest. Ja s'han registrat cops superiors als 100 km/h a punts del Camp de Tarragona.

Obertura de clarianes

Les pluges més abundants s'han desplaçat, de matinada, cap a les comarques de Girona i la costa central. El matí ha estat assolellat a gran part del país. Les excepcions han estat les comarques del nord-est, on s'han reactivat ruixats dispersos, i també el vessant nord del Pirineu, amb precipitacions transitòries, amb una cota que ha voltat els 1.000 metres.

La tarda tornarà a portar ruixats al quadrant nord-est, al voltant del Montseny i la Serralada Transversal, i alguns xàfecs s'allargaran fins a la costa, entre el Maresme i l'Empordà. Seran fenòmens més localitzats i poc intensos, en general, res a veure amb les abundants calamarsades de dissabte. Tot i això, encara por caure alguna tempesta localment intensa i amb calamarsa. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.  Continuarà el risc de precipitació al vessant nord del Pirineu. Durant la segona part de la tarda, la nuvolositat augmentarà en general, amb més presència de núvols alts i mitjans.

Davallada tèrmica i vent

Compte perquè diumenge ha començat amb temperatures entre 4 i 11 o 12ºC més baixes que les del matí de dissabte, amb davallades més notables per l'oest i al Pirineu. Aquest és el mapa de la diferència registrada entre un dia i l'altre a les 7.20 del matí.

La temperatura màxima també baixarà, de l'ordre de 4 a 10º C, tot i que en aquest cas hi haurà una excepció: el sector de la Costa Daurada, on el mestral evitarà aquesta baixada. Tampoc no baixarà gaire a la costa central. En el millor dels casos estarem al voltant dels 21 o 22º C, però a gran part del país estarem per sota dels 20º C.

El vent del nord-oest es notarà als dos extrems del país, sobretot al matí i cap a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. A l'Alt Empordà s'enfortirà més a última hora.

I dilluns...

Mantindrem una situació de vents de mestral, amb més precipitació al vessant nord del Pirineu i al quadrant nord-est. La temperatura pot recuperar-se tímidament.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut