Tarda amb vent, sol i alguns ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge es comença a configurar una situació que ens portarà un ambient hivernal durant els pròxims dies. L'anticicló se situarà al nord del Regne Unit, mentre que hi haurà una pertorbació sobre Còrsega. És un dia amb més protagonisme per al vent als dos extrems de Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent.

Núvols i clarianes

El matí ha estat força assolellat, amb l'excepció d'alguns núvols baixos en punts d'interior i també del cel més ennuvolat del vessant nord del Pirineu, amb tímides precipitacions. A partir del migdia, el cel es veurà més esquitxat de nuvolades i també d'alguns ruixats poc abundants. Seran més probables a les comarques de Girona i al vessant nord del Pirineu, però també poden afectar de manera molt aïllada algun punt del prelitoral. La cota de neu se situarà al voltant dels 800 metres.

Poc fred

Aquest diumenge encara mantindrem un ambient de primavera, tot i que la temperatura matinal ha baixat una mica més en general. La temperatura del migdia pujarà una mica a causa del mestral reescalfat i del domini del sol matinal a les comarques de Tarragona i cap a ponent. A la resta poden baixar una mica, però, en tot cas, tindrem valors suaus, d'uns 15 ºC en molts punts i extrems de 16 o 17 ºC.  

I dilluns...

El temps s'acaba de complicar, amb l'aparició de ruixats més generalitzats a partir de la tarda i la baixada de la cota de neu, que acabarà voltant els 400 metres al terç nord. Encetarem el penúltim dia de l'hivern amb un retorn a condicions de fred més rigoroses.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut