Tarda de temps insegur, amb més ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

Acabarem la setmana amb nous ruixats i tempestes, amb una situació que encara estarà molt influenciada per la presència de l'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja. Hi ha risc de noves calamarsades.

Nous ruixats

El dia començarà amb ruixats que avançaran de sud-oest a nord-est. Entre la matinada i el matí, els xàfecs tocaran les comarques de Tarragona i l'entorn de la costa central. Localment poden ser intensos. De manera més feble també afectaran punts de ponent. Segurament tindrem unes estones de pausa matinal, però cap al migdia començarà l'evolució de núvols cap al terç nord, amb els primers ruixats cap a la zona del Ripollès o la Garrotxa.

Durant la tarda, esperem més ruixats i tempestes, localitzats a punts del Pirineu, prepirineu i quadrant nord-est, des de les comarques interior de Girona cap la Baix Empordà, la Selva i les comarques barcelonines. Cap al vespre, podran reproduir-se alguns ruixats molt minsos i aïllats cap al prelitoral sud. Les comarques de ponent quedaran al marge de la pluja.  

Calor a ratlla

Després de la bona sotragada als termòmetres de dissabte, la calor es mantindrà a ratlla aquest diumenge. La temperatura mínima baixarà cap a la costa i la màxima quedarà entre 25 i 30º C a una gran part del país. Els valors més alts quedaran al voltant dels 31 o 32º C a punts de ponent.  

I dilluns...

Tindrem una treva meteorològica, s'imposarà el sol i les temperatures tendiran a recuperar-se.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut