Tarda de calor i núvols prims en augment

Acabem la setmana amb un diumenge per aprofitar, amb un matí de núvols i clarianes i amb un ambient d'estiu a molts indrets. Els núvols alts augmentaran de cara a la segona meitat del dia.

Actualitzat

No hi ha canvis importants en la situació meteorològica. Les condicions vindran marcades per la gran pertorbació atlàntica que ens ha portat núvols poc desenvolupats i ambient càlid al llarg de les últimes hores.

Més núvols a la tarda

La borrasca continuarà generant bandes constants de núvols. La primera part de diumenge ha sigut de cel variable, amb aparició de clarianes transitòries un cop han marxat els núvols que hem tingut de matinada. També hem tingut estones de boira costanera, un fenomen típic d'aquesta època de l'any. Els núvols més compactes i persistents han resistit al nord-oest, fins i tot han deixat algunes dècimes de pluja o algunes virgues.

De cara a la tarda, aquest mantell de núvols s'estendrà per la major part del territori, de manera que el cel quedarà enteranyinat o enterbolit arreu. Els núvols seran una mica més compactes cap al Pirineu de Lleida. Novament, si hi cau alguna gota serà anecdòtica.

Temperatures amunt

Pel que fa a les temperatures, gaudirem d'un dia d'ambient gairebé estiuenc. Les mínimes han estat iguals o més altes que les de dissabte. Han pujat de manera més significativa a la Vall d'Aran. Les màximes també pujaran un esglaó més, sobretot a les comarques del prelitoral. Tindrem més valors situats per sobre de la frontera dels 30º C. Bufaran alguns cops de vent del sud moderat al Pirineu. El garbí també s'animarà a la tarda a la costa Brava.

I dilluns...

La dinàmica serà la mateixa, amb la pertorbació generant núvols alts i mitjans, però sense pluges, i amb una calor que repuntarà en cotes elevades, però que baixarà cap a la costa.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut