Tarda de ruixats localment intensos però molt irregulars

Alberto AlcántaraActualitzat

Hem entrat en la fase més incerta d'aquest pont de la Diada, marcat per l'arribada d'una bossa d'aire fred per les capes altes atmosfèriques. Un mecanisme que portarà ruixats però que també genera incertesa en la quantitat i moviment d'arribada de la pluja. No plourà a tot arreu, i ho farà amb ruixats irregulars, tot i que poden ser localment forts. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

Ruixats

El primer símptoma evident ha estat el cel, que s'ha vista més carregat de núvols des de primera hora. Les nuvolades arriben des del sud i avancen cap al nord. Hem tingut algun xàfec molt fugaç, però serà a partir del migdia quan els xàfecs podran reproduir-se en punts del sud, el prelitoral i punts de la Catalunya Central, i també al sector del Pirineu o prepirineu i el nord de l'Empordà. En aquesta fase del dia podran ser localment intensos i acompanyats de tempesta. La pluja arribarà bruta de fang.

Temps

La temperatura mínima ha pujat de dos a quatre graus en general. Per contra, la temperatura del migdia baixarà lleugerament. Molts valors estaran al voltant dels 26 o 27ºC, i els més alts al voltant dels 30ºC.  

I dilluns...

Encara estarem sota la influència de la depressió aïllada en nivells alts (DANA), i el temps serà insegur, sobretot dilluns i al sud, però els ruixats seran més aviat pocs en general. De moment, l'estabilitat més clara apunta a dimarts.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut