Tarda de sol, ruixats i tempestes

El temps s'ha acabat de complicar l'últim dia de la setmana. Tenim una pertorbació sobre la vertical de Catalunya, i ruixats i tempestes continuaran durant la tarda a moltes comarques catalanes. Les temperatures baixaran a molts indrets.

Actualitzat

Diumenge és un dia d'inestabilitat primaveral acusada. La pertorbació provinent de Finisterre està situada a sobre dels nostres caps, i ens porta una jornada de ruixats i tempestes. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja.

Tarda de ruixats, però no a tot arreu

Les pluges s'han repartit per moltes comarques durant la matinada a qualsevol punt, tot i que en general amb quantitats poc abundants. Durant el matí, els ruixats i les tempestes més actives s'han situat sobre les comarques de Girona i nord de Barcelona.

A la tarda, la inestabilitat continuarà sobre el nord-est, amb ruixats que avançaran cap al prelitoral i litoral Central. Al mateix temps, les tempestes tornaran a reactivar-se sobre el Pirineu i prepirineu de Lleida. De manera més ocasional, també podran arribar cap al prelitoral nord de Tarragona. Les tempestes podran ser localment fortes i acompanyades de calamarsa. La cota de neu estarà al voltant dels 1.800 metres.

Les comarques del sud de Lleida i Tarragona quedaran al marge d'aquest episodi. Podria arribar alguna nuvolada despistada, però en conjunt esperem més clarianes. El mestral ha bufat moderat durant la primera part del dia a les Terres de l'Ebre. A banda d'escombrar la nuvolositat, el vent provocarà un comportament tèrmic diferenciat de la resta del país en aquest sector.

Descens tèrmic

Les màximes baixaran de forma notable a zones d'interior del nord-est de Catalunya, mentre que el descens serà menys significatiu cap a ponent i el litoral. En el cas de la costa Daurada, les temperatures diürnes pujaran degut al mestral. Les mínimes han estat similars o una mica més altes que les de dissabte a gairebé tot el país, tret del nord-oest, on han baixat.

I dilluns...

Amb la pertorbació més desfeta, les clarianes augmentaran. Tot i això, no tindrem una calma total. Quedaran núvols i risc de ruixats al Pirineu i nord-est. Seran dispersos i febles en general.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut