Tarda de núvols i ruixats

El canvi de temps s'accentua aquest diumenge amb la presència de núvols i pluja

Alberto AlcántaraActualitzat

La borrasca situada al sud-oest peninsular bombejarà vents de llevant a Catalunya. Les nuvolades entren de mar cap a terra i porten un diumenge amb ruixats molt irregulars.

Núvols i precipitacions

El canvi en l'estat del cel ha estat evident, ja que del domini del sol i les boires de dissabte hem passat a un ambient més ennuvolat arreu, amb núvols més compactes a la façana litoral. De fet, de matinada ja hem tingut alguns xàfecs destacats, tant a l'extrem sud com al nord. Durant el matí han caigut més ruixats, sobretot a l'entorn del litoral i prelitoral sud i nord. Aquest són els registres fins a migdia: 

A la tarda, els ruixats continuaran de manera discontínua al llarg del litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, mentre que s'intensificaran i estendran per les comarques de Girona. També podran penetrar cap a l'oest del país, però allà arribaran de manera més dispersa i amb quantitats minses. La cota de neu rondarà els 1800 metres.

Menys fred al matí

El cel cobert de la matinada ha afavorit un ascens molt clar i general de les temperatures mínimes. Les glaçades han retrocedit, i per tant també les boires gebradores.

 La màxima serà similar, pot pujar o baixar lleugerament segons l'indret. L'únic canvi a destacar serà l'ascens a les comarques de ponent i de l'Ebre, on han marxat les boires. No passarem d'uns 16º C o 17º C.

I els pròxims dies...

La primera part de la setmana dels ponts estarà marcada per la pertorbació atlàntica, amb un temps insegur que continuarà dilluns, amb més pluges a Girona. A partir de dimarts a la tarda, tendirà a imposar-se l'anticicló.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut