Núvols abundants però ruixats molt irregulars

Temps insegur per acabar la setmana, tot i que la pluja es reparteix d'una manera desigual

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps es complica diumenge amb el pas del front i la formació d'una petita baixa que evolucionarà entre Catalunya i el golf de Gènova. Hi haurà alguns ruixats. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per neu.

Tapat i amb pluja molt irregular

La matinada ens ha deixat pluges modestes, de fins a 10 mm, a les comarques de Barcelona i Girona. També ha plogut, però menys, cap al nord de Lleida.

A primera hora, la pluja es retirava pel cap de Creus, i hem tingut un matí amb núvols, clarianes i algunes gotellades molt minses i esporàdiques.

A la tarda es reactivaran nous ruixats. No se'n descarten de molt minsos i puntuals en punts d'interior, però seran més probables i una mica més abundants a les comarques del nord-est. La cota de neu seguirà entre els 1.000 i els 800 metres, tot i que la precipitació en forma de ruixat o tempesta pot provocar alguna nevada puntual en cotes inferiors.

Temperatures més baixes

El cel tapat de la matinada ha afavorit un ascens de la temperatura de primera hora. En canvi, la temperatura a migdia serà una mica més baixa en general. Tot i això encara assolirem algun valor de fins a 14 ºC.

Cal destacar que bufarà vent de mestral moderat a l'extrem sud, i vent del nord al cap de Creus a partir del migdia.

I dilluns...

Els núvols aniran de baixa i la temperatura diürna remuntarà lleugerament en general, però tornarà la boira cap a ponent.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut