Temporal de llevant en marxa, amb pluja i neu en augment

Meteocat activa els avisos per neu al terç nord i per intensitat i acumulació de pluja a les comarques de Tarragona i sud de Barcelona

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge és un dia complicat: tenim una pertorbació que s'està despenjant des de França en direcció a la vertical de Múrcia. Des d'allà farà entrar un flux de llevant que portarà una bona regada a Catalunya. El Servei Meteorològic ha activat l'avís per intensitat i acumulació de pluja, i també el de neu.

Pluja general i nevades

La nuvolositat ha anat tapant el cel arreu. La pluja ja treia el nas a primera hora per les Terres de l'Ebre, i al llarg del matí s'ha repartit per la resta del territori. En aquesta fase del dia han estat precipitacions poc intenses i abundants en general.

Amb el pas de les hores, la precipitació continuarà per tot arreu, i entre la tarda i el vespre serà el torn dels ruixats localment intensos, que acumularan registres més abundants. La zona més sensible als aiguats serà l'entorn de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona.

Pel que fa al risc de nevades, esperem una cota de neu al voltant 700 metres, tot i que localment pot baixar cap als 500-600 en comarques d'interior. La cota de neu serà més alta, cap als 1.000 metres, al prelitoral.

Descens de la màxima

La temperatura mínima ha pujat en general, tret de l'Alt Empordà. Per contra, els núvols i la pluja deixaran valors més curts al migdia. No passarem dels 12-13 ºC.

I dilluns...

El temps continuarà molt complicat, amb un temporal de llevant en marxa. Pluja general, localment molt abundant i intensa. La cota de neu pujarà una mica.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut