Tarda de cel força assolellat i nou ascens tèrmic

Els núvols són anecdòtics aquest diumenge. El sol domina de manera aclaparadora, i la calor no afluixa. En aquest cas, hi ha un ascens més marcat a les comarques de Barcelona i Girona. El nou pic de calor s'espera entre dilluns i dimarts.

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge, els actors meteorològics tornen a repetir-se amb petites variants. Sol i calor molt intensa són els protagonistes principals, amb els núvols fent aparicions anecdòtiques.

Menys nuvolositat

Un dia més, tenim alguns núvols alts i mitjans a tot estirar. Han estat més extensos al principi del matí, tant al terç sud com a l'extrem nord. S'han vist més trencats a d'altres punts, sobretot cap a ponent. Quedaran pocs núvols residuals durant una tarda dominada pel sol. L'única precipitació podria ser en forma de virgues, que no arriben a terra.

Enèsim dia d'onada de calor

Tant les mínimes com les màximes pujaran un esglaó més. Compte perquè ja venim d'un dia de rècords.  La nit ha tornat a ser tropical a molts punts, tant a la costa com a l'interior.

Les temperatures diürnes repunten encara més a punts de Barcelona i Girona, amb un vent del sud i sud-oest que deixa alguns cop moderats. Hi haurà més valors que superin els 40º C i cauran nous rècords del mes de juliol. Totes les comarques de Catalunya estan en avís del Servei Meteorològic de Catalunya per altes temperatures.

I els pròxims dies...

Dilluns i dimarts arribarà un nou repunt d'aire càlid. A partir de dimecres esperem un retrocés de la calor i més nuvolades. A més llarg termini, l'onada de calor pot tornar a la càrrega.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut