Tarda de temps insegur i amb pluges més abundants al sud

Diumenge començarà amb núvols abundants en lenta retirada. Més risc de pluja al litoral i prelitoral i, sobretot, al sud de Tarragona

Alberto AlcántaraActualitzat

Seguim pendents de la pertorbació situada al sud peninsular. Diumenge fa el salt de l'Atlàntic al Mediterrani per la vertical de l'estret de Gibraltar. La borrasca perdrà força i es quedarà al nord d'Àfrìca, sense evolucionar cap a una posició més influent a casa nostra. 

Més pluja al sud

La tendència serà a l'obertura de clarianes pel nord-oest, però el dia ha començat força ennuvolat i amb precipitacions irregulars però localment fortes a punts de l'est del país i, sobretot, a l'extrem sud. Les tempestes han estat acompanyades de calamarsa en algun cas, i de mànegues quan descarreguen sobre el mar.

A la tarda i lentament, les pluges també tendiran a retirar-se cap a l'extrem sud, però encara hi haurà precipitació per estona i amb moments d'intensitat forta. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per intensitat i acumulació de pluja a les comarques de l'Ebre. A la resta hi haurà una barreja de núvols i clarianes, amb algun ruixat puntual a tot estirar pel nord-est.

Menys fred

Hem tingut un ascens generalitzat de les temperatures de primera hora de 2 a 5º C, mentre que les màximes seran més altes que les de dissabte a la meitat nord, i més baixes a la zona del Camp de Tarragona. Quedaran entre 12 i 18º C a la major part del país.  

I dilluns...

Passarem de vents de llevant a gregal, el sol recuperarà posicions i les pluges s'acabaran de retirar de l'extrem sud per concentrar-se sobre el País Valencià. Les temperatures matinals baixaran.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut