Diumenge calorós i amb més nuvolositat

Aquest diumenge en general farà sol amb alguns intervals de núvols. A la tarda caurà algun ruixat al Pirineu. Farà calor, però en general baixaran les temperatures diürnes, sobretot a comarques de Girona i Pirineus.

Actualitzat

La massa d'aire càlid a 850 hPa estarà una mica més retirada, però no podem abaixar la guàrdia. El dia serà molt càlid i xafogós, malgrat que hi haurà baixades de temperatura. El Servei Meteorològic de Catalunya manté un avís per calor a moltes comarques.

Més nuvolositat

La tendència de cel enterbolit per núvols alts iniciada durant la nit continuarà al llarg de diumenge, amb estones de núvols més compactes. Al matí, els núvols prims s'estendran per bona part de Catalunya, amb més presència del sol cap al Pirineu.

La segona part del dia serà també de cel variable, amb núvols mitjans distribuïts per la costa, i amb algunes nuvolades en creixement pel Pirineu i prepirineu occidental. Al final de la jornada hi haurà núvols repartits per tot el territori, i fins i tot s'animaran a deixar petits ruixats, més probables i puntualment més abundants al quadrant nord-oest.

Ascensos i descensos de temperatura

El vent del sud de Girona minvarà. En canvi, tendirà a reforçar-se cap a Tarragona i el sud de Lleida. Això comportarà un canvi en la inèrcia de les temperatures. Les mínimes podran baixar cap al Pirineu i a les comarques gironines. De la mateixa manera, la calor diürna retrocedirà a l'est de Girona. Per contra, les màximes pujaran al prelitoral central i sud.

I dilluns...

Recuperarem un cel més assolellat en general, i les temperatures diürnes baixaran a moltes comarques.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut