Diumenge assolellat, ventós i amb neu al Pirineu

La tarda de diumenge tindrà dos protagonistes gairebé absoluts de la situació meteorològica general: el sol i el vent. La nevada al Pirineu s'aturarà unes hores

Actualitzat

La configuració isobàrica situa Catalunya en la confluència entre la dorsal anticiclònica i la pertorbació d'Itàlia. El passadís de mestral i tramuntana s'obrirà amb tota la força, i el vent arribarà a llocs poc habituals. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per neu, vent i estat de la mar.

Ventada forta

La matinada i el matí han deixat cops superiors als 100 km/h al Pirineu i l'Alt Empordà i un torb notable al Pirineu. A partir de la tarda, el vent s'anirà restringint a les zones més clàssiques d'aquestes situacions: les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona, l'Alt Empordà i el Pirineu.

Sol general i nevada de baixa

Pel que fa a l'estat del cel, destaquem la nevada, que ha estat força activa de matinada i  durant el matí al Pirineu. De cara a la tarda, escamparà.

Fora del Pirineu, el dia és de sol i de cel ben blau, amb una visibilitat excel·lent com a conseqüència de la ventada. A tot estirar, cap al vespre arribaran alguns núvols per ponent, indicatius de la proximitat d'un nou sistema frontal.

Temperatures condicionades

L'evolució dels termòmetres quedarà totalment condicionada pels vents. Les mínimes es donaran a punts d'interior al final de la jornada, quan la ventada hagi encalmat. A primera hora, les temperatures eren més baixes que les d'ahir, sobretot a punts del nord-est.  Les màximes seran més baixes al terç nord, i poden reescalfar-se al nord-est.

I dilluns...

Arriben un front càlid i un de fred, tot i que les precipitacions arribaran cap al vespre. El vent girarà a ponent i garbí, les temperatures pujaran.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut