Tarda amb vent i ambient més suau

Alberto AlcántaraActualitzat

L'anticicló centrat al Cantàbric segueix dominant, un dia més, la situació meteorològica. No hi ha grans canvis, però cal destacar que el vent s'ha tornat a reforçar. El Servei Meteorològic de Catalunya ha tornat a activar l'avís per vent. També està activat l'avís per onades de més de dos metres i mig a la costa de l'Empordà.

Boira i pocs núvols

L'estabilitat ha portat un nou dia amb presència de bancs de boira i núvols baixos, més situats cap a la Catalunya Central, però també a fondalades del Pirineu o el Prepirineu. S'han repetit imatges que ja hem vist al llarg dels últims dies. De tota manera, la boira ha estat menys extensa i duradora que dies enrere.

Notícia relacionada: Cascada de boira a l'Agullola de Rupit

A banda de les boires, que a migdia ja eren molt puntuals, la tarda serà de sol o pocs núvols en general, amb possibilitat d'alguns núvols prims a sotavent del Pirineu i del prelitoral. Al final de la tarda es taparà cap a la Vall d'Aran i s'acumularan alguns núvols baixos cap al sud de la Costa Brava i nord de la Central.  

Vent del nord-oest

El vent del nord-oest bufarà amb cops forts o molt forts al Pirineu, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. Les ratxes de vent superaran els 90 km/h. A la tarda també es reforçarà la tramuntana a l'Empordà.

Temperatures més altes al migdia

Aquest diumenge serà un dia de menys fred. Les glaçades han estat poques i febles. Tot i això, la temperatura de primera hora ha davallat a l'Empordà per la pausa del vent. Les màximes pujaran en general. Se situaran entre els 14 i els 16 ºC en molts indrets, però a prop dels 20 ºC en punts de la costa i el prelitoral.

I dilluns...

El vent anirà minvant. Passaran bandes de núvols prims, es formaran bancs de boira i també s'acumularan més núvols baixos cap a la Costa Central.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut