Canvi de temps amb pluges de tarda i ambient suau

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge arriba un canvi de temps sobtat, de la mà de una pertorbació batejada com a Ana, una borrasca que es formarà a molta velocitat, en condicions de generació explosiva. El canvi tindrà dues fases i portarà vent i una pujada de la temperatura, pluja i davallada tèrmica posterior. D'entrada, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per vent i acumulació de pluja.

Pluja a partir de la tarda

Tot i que veurem el cel força ennuvolat des del matí, el canvi de temps més notable arribarà a la tarda. Durant la primera part del dia, els núvols més compactes han estat al vessant sud del Pirineu, on han caigut precipitacions disperses i poc abundants. A la resta, han caigut algunes gotes anecdòtiques.

A la tarda entrarà la banda de pluja més extensa. Primer afectarà les comarques del nord de Lleida, i després la resta de l'oest de Catalunya, incloent-hi les comarques de Tarragona. Les acumulacions més importants es donaran al vessant sud del Pirineu, on l'avís és per quantitats superiors als 100 mm en 24 hores. La cota de neu pujarà cap als 2.100 metres. De matinada, la pluja s'estendrà al centre de Catalunya i cap a la costa.

Repunt de les temperatures

El vent de ponent i garbí bufarà moderat i amb cops forts, fins i tot molt forts en cotes altes. El vent provocarà un augment de la temperatura, que s'ha notat a primera hora i es notarà en les temperatures del migdia. Les glaçades pràcticament han desaparegut fora del Pirineu i les màximes arribaran a tocar els 20 ºC en punts del nord-est o de la vall de l'Ebre. Hi haurà un gran contrast amb l'ambient fred de dissabte.

I dilluns...

La ventada serà considerable durant el matí i al sector del litoral i prelitoral. Plourà en moltes comarques, sobretot al matí, a la costa i al Pirineu, amb acumulacions totals molt significatives al vessant sud. La cota de neu anirà baixant fins als 1.500 metres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut