Tarda de cel cada cop més enterbolit

Acabem la setmana amb un dia de cel variable, amb núvols inofensius que han portat una albada i portaran un vespre ideals per als fotògrafs. Les temperatures pujaran.

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge tenim un engranatge perfecte per a l'arribada d'aire més càlid: un anticicló que domina des del centre d'Europa fins al Mediterrani i una pertorbació al sud-oest de la península ibèrica injecten vent del sud a Catalunya.

Del sol als núvols prims

El matí ha estat de sol o de sensació de sol arreu, matisada per la progressiva arribada de núvols prims des del sud i l'oest, indicatius d'aquesta arribada d'aire càlid. Els núvols alts han provocat fenòmens òptics destacats: el més fotografiat ha sigut l'halo solar. També hem tingut alguns núvols baixos, més compactes, cap a la Costa Daurada.

Al llarg de la tarda, els núvols aniran a més, en conjunt i des del sud. En aquesta segona fase del dia arribaran núvols més espessos. Passarem d'un cel enteranyinat i amb grans clarianes de migdia, a un cel enterbolit gairebé arreu, a última hora. També creixeran alguns núvols d'evolució sense conseqüències en punts de muntanya. Per acabar, també cap al final del dia tornaran els núvols baixos a la costa Daurada.

Temperatures més altes

Els vents del sud ens portaran un ambient més càlid. Les mínimes han pujat una mica, en general, fins i tot 4 o 5º C a la meitat oest. Les màximes remuntaran 2 o 3 ºC, fins i tot més en punts del Pirineu i del nord-est. Només a la Costa Central i la Daurada seran similars o un pèl més baixes que les de dissabte pels núvols baixos. Però, compte!, perquè l'augment més notable serà el de les temperatures nocturnes.

I dilluns...

Tornarem a una dinàmica més primaveral, amb una matinada de cel tapat, un matí d'obertura de clarianes i una tarda amb el retorn dels ruixats al Pirineu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut