Tarda amb sol, núvols alts i alguns núvols d'evolució

Alberto AlcántaraActualitzat

La situació meteorològica que es dibuixa per diumenge canviarà poc. L'anticicló continua governant des del centre d'Europa, mentre que a l'interior peninsular hi haurà baixes pressions. El vent del sud mantindrà l'ambient càlid i portarà uns quants núvols.

Núvols baixos i núvols prims

Hem trobat els sospitosos meteorològics habituals dels últims dies: d'una banda, la boira o els núvols baixos costaners, que han deixat el cel localment tapat en alguns trams del litoral, per anar perdent cos al migdia.

 

Per l'altra banda, també han arribat núvols prims per l'oest. Aquest vel de núvols deixarà el cel mig enteranyinat de manera dispersa durant la tarda. Al vespre entrarà una altra banda de núvols alts i mitjans per l'oest. Per últim, també veurem alguns núvols d'evolució al Pirineu. Com que entrarà més aire càlid en altura, no hi haurà risc de ruixat en aquesta ocasió.

Mantenim l'estiu avançat

Tant les mínimes com les màximes es mouran en valors molt semblants als de dissabte. En tot cas, destacarem que les temperatures de primer hora han baixat cap a l'est, perquè els núvols baixos estan més retirats cap a la línia de la costa, i les temperatures diürnes pujaran al prelitoral central, a les comarques de Girona i a l'extrem sud, també per la menor presència de núvols baixos. Els registres màxims continuaran situats còmodament per sobre dels 30º C a ponent.

I dilluns...

La setmana començarà amb un augment de la inestabilitat, traduït en un cel més ennuvolat. Els ruixats poden tornar, de manera molt feble i puntual, a punts de l'oest, on també baixaran les temperatures diürnes.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut