Tarda amb més sol i algun ruixat residual a la tarda

Acabem la setmana amb un cel amb moltes clarianes, però també amb algunes nuvolades de tarda

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge, la situació meteorològica va evolucionant cap a l'estabilitat, però no acaba de fer net. Seguim situats en un passadís de vents de mestral i tramuntana. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activats avisos per estat de la mar. El mestral i la tramuntana deixaran cops forts a les terres de l'Ebre i a l'Empordà i també al Pirineu.

Sol i nuvolades

Tret de la Vall d'Aran, on continuarà tapat i amb precipitacions febles, i neu al voltant de 1.300 metres, i alguns bancs de boira a primera hora, hem tingut un matí força assolellat. Aquestes hores de sol afavoreixen la formació de núvols d'evolució. Encara quedarà una mica d'aire fred en altura, de manera que esperem l'aparició d'alguns xàfecs de tarda, dispersos i localitzats sobre l'entorn del prelitoral central o l'interior de Girona, i més específicament cap al Montseny. Puntualment aniran acompanyats de tempesta. Al llarg de la tarda també poden augmentar els núvols per l'extrem nord-est.

Més contrast tèrmic

La diferència entre les temperatures de primera hora i les de migdia s'accentuarà. Les temperatures de primera hora han baixat gairebé arreu, sobretot cap al nord-est, on la diferència ha estat d'entre 5 i 8º C a molts indrets. En canvi, les màximes pujaran, amb valors situats una mica per sobre dels 20º C en els casos extrems.

I dilluns...

Avançarem cap a un temps més estable, amb moltes estones de sol i alguna nuvolada de tarda, amb possibilitat d'algun xàfec al Pirineu oriental. Les temperatures pujaran i el vent anirà de baixa de manera progressiva.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut