Tarda amb descens tèrmic i alguns ruixats

L'esperada baixada de les temperatures comença a notar-se una mica aquest diumenge, malgrat que no arriba a tot arreu

Alberto AlcántaraActualitzat

Comença a retirar-se l'aire càlid que ha deixat rècords de temperatura a Catalunya, i també en altres països d'Europa com França i Itàlia. Diumenge continua fent calor, però no tan extrema.  També continua bufant tramuntana a l'Empordà, amb menys força durant la segona part del dia. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

Alguns ruixats

La primera fase del dia, la matinada i el matí, ha portat ruixats i tempestes de la mà de la cua d'un petit front fred. Els xàfecs més abundants han estat a l'Alt Pirineu. Aquest front s'havia retirat al migdia, tot i que quedava un cel ennuvolat o mig ennuvolat al terç nord i al prelitoral.

Després d'una estona de treva, es reactivarà l'activitat, amb nous ruixats i tempestes, tant al llarg del Pirineu com en punts d'interior del nord-est, i fins i tot al sector del massís del Port. Localment hi haurà fenòmens moderats, però serà una tongada menys activa que la que ens ha travessat de matinada.

Calor de baixa

No es notarà a tot arreu de la mateixa manera, però les temperatures tendiran a baixar en general. Les mínimes, de manera més clara per ponent. Pel que fa a les màximes, podem tenir descensos de 2 o 3 ºC, amb algunes zones d'interior on baixaran més. Seguirà fent calor, però ja no parlarem de valors tan extrems, més alts del que és habitual, fins i tot per la canícula d'estiu. La barrera de les màximes quedarà situada al voltant dels 35 ºC.

I dilluns...

El temps seguirà una mica insegur, amb restes de núvols i formació d'alguns ruixats. Mantindrem un ambient càlid, amb petites pujades o baixades de la temperatura.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut