Tarda amb alguns ruixats cap al nord-est

Alberto AlcántaraActualitzat

Acabarem la setmana amb una certa inestabilitat, tot i el domini de l'anticicló en la superfície. El temps estarà marcat pel sol, però matisat per alguns ruixats. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l'avís per intensitat de pluja.

Núvols i clarianes

El dia ha començat amb un cel variable, amb núvols residuals a punts del prelitoral, la costa i el terç nord. Finalment no s'ha format cap xàfec durant la matinada, però no podem descartar-ne algun al llarg del matí. Esperem un matí dominat pel sol cap al sud i cap a l'oest, i una barreja de núvols i clarianes a la resta.

A partir del migdia i la tarda, el risc de ruixats i alguna tempesta es concentrarà cap al sud de la Costa Brava, la Selva o el Gironès, amb alguna tempesta forta al voltant d'aquestes comarques. Cap al vespre podran allargar-se cap al litoral i prelitoral central. També hi haurà núvols al Pirineu i prepirineu, però avui es menys probable que derivin en tempesta.  El sol continuarà dominant cap al sud i cap a l'oest de Catalunya.

Temperatures més baixes per l'oest

La nuvolositat residual ha fet pujar les mínimes a molts indrets. L'excepció notable ha estat l'Alt Empordà per efecte de la baixada de la tramuntana, que ha permès baixar la temperatura. A migdia, esperem valors una mica més alts al llarg del prelitoral, però un parell de graus més baixos a la resta de l'interior. Ens mourem entre els 23-27ºC al nord i els 28-30ºC a la meitat sud.

I dilluns...

Canvi d'aires, amb entrada de mestral i tramuntana i un notable increment de l'aire fred per les capes altes atmosfèriques. Hi haurà alguns ruixats al vessant nord del Pirineu. La temperatura serà més baixa i la cota de neu se situarà al voltant dels 1.500 o 1.600  metres al final del dia. També podran caure alguns xàfecs al voltant de la costa central.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut