Tarda ventosa i amb precipitació en augment al Pirineu

Hem encetat un cap de setmana marcat pel vent i el pas de núvols actius, però només al Pirineu

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest dissabte, Catalunya es troba sota la dorsal anticiclònica. La part davantera de l'anticicló, juntament amb una pertorbació que viatja pel centre d'Europa, genera un passadís de vent de ponent i nord-oest. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís de risc meteorològic per aquest motiu. Els fronts associats a la pertorbació porten núvols, però només descarregaran al Pirineu.

Vent i núvols en trànsit

El vent de nord i nord-oest bufa d'inici a les Terres de l'Ebre i als cims del Pirineu. De fet, de matinada ja hem tingut un cop de 100 km/h a l'Hospitalet de l'Infant. Amb el pas de les hores, la ventada anirà a més també per ponent i la Catalunya Central, el Camp de Tarragona o la costa i el prelitoral central. Els cops seran molt forts al Pirineu i a la meitat sud.

Pel que fa al cel, hem vist algunes teranyines de núvols prim durant el matí, i també alguns núvols baixos al nord-est. Ha estat més tapat cap a la Vall d'Aran, amb tímides precipitacions.

A la tarda arribaran més núvols prims i amb la intensificació del vent, es reactivarà la pluja a tot el vessant nord del Pirineu. La cota pujarà fins a situar-se al final prop dels 2.000 metres de cara al final del dia. Esperem quantitats de precipitació localment abundants. En cotes superiors als 2.000 metres poden acumular-se fins a 40 centímetres de neu al final de l'episodi. El cel es veurà enteranyinat, amb núvols una mica més espessos cap a l'Empordà i l'entorn del massís del Port.

Temperatura a punt per pujar

El vent reescalfat ha de portar un augment notable de la temperatura, però aquesta pujada es notarà a partir de la matinada de diumenge. Les mínimes de dissabte han canviat poc. L'excepció ha estat l'Empordà, el Montsià i el Segrià, on hem tingut una pujada de 4 a 6 graus a primer hora. La màxima pujarà al Pirineu, a punts de la costa i a ponent. Els valors extrems estaran de nou al voltant dels 18 o 19 ºC.

I diumenge...

L'ascens de la temperatura serà moderat i l'ambient de primavera a molts indrets. La precipitació continuarà al Pirineu, amb la cota de neu al voltant dels 2.000 metres. La ventada seguirà ben viva.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut