La pluja continuarà al llarg de la tarda i vespre

El cap de setmana ha començat amb un canvi de temps que arribarà a totes les comarques

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte serà un dia passat per aigua a moltes comarques. Passa un front i la pertorbació atlàntica forma un centre secundari a la Mediterrània. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per intensitat de pluja, neu, vent i mal estat de la mar. De la mateixa manera, Protecció Civil ha activat la prealerta dels plans Inuncat, Ventcat i Procicat.

Pluja general

La pluja ha començat durant la matinad per l'oest, i s'ha anat desplaçant amb el pas de les hores, de manera que ha afectat a totes les comarques. Els registres més abundants han caigut a tota la franja central del país, des de ponent a la costa. També hem vist nevar amb cotes d'uns 900 metres, amb alguns fenòmens a cotes inferiors de fins a 600 metres.

Durant la segona meitat del dia, per la tarda i al vespre, la pluja quedarà estancada a l'entorn del litoral i prelitoral central i al nord-est. Hi haurà algunes tempestes puntuals, amb possibilitat de calamarsades. Els ruixats continuaran en aquest sector, més dispersos, de matinada. Tampoc no descartem l'entrada d'algun xàfec més puntual de tarda al massís del Port i al Camp de Tarragona. La cota de neu voltarà els 900 metres, però pot repetir-se algun fenomen a cota inferior.

Temperatures màximes en descens

A primera hora hem tingut valors més alts i glaçades molt més concentrades cap a l'Alt Pirineu. El vent ha deixat alguns cops moderats o forts a l'extrem sud. De cara a la tarda, la ventada es reforçarà cap a la costa central i la Costa Brava. Pel que fa a les màximes, baixaran clarament i quedaran per sota dels 15ºC en general.

I diumenge...

Encara tindrem ressaca, amb precipitacions al Pirineu i alguns ruixats irregulars a la resta. La temperatura diürna pujarà de forma clara, sobretot a les comarques de Barcelona i Girona.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut