Tarda ennuvolada i amb risc de nous ruixats

La pertorbació responsable de les pluges d'aquesta setmana torna a la càrrega aquest dissabte

Alberto AlcántaraActualitzat

Nou canvi de temps de la mà d'una vella pertorbació, la que ha estat responsable de l'episodi de pluja d'aquesta setmana. La borrasca torna a actuar des del sud-oest de la península Ibèrica. En aquest cas, els fronts seran bastant menys actius.

Núvols en augment

El canvi de l'estat del cel serà ha sigut visible des de primera hora, ja que la nuvolositat ha començat a a augmentar al llarg de la matinada, de sud a nord. Hem vist algunes clarianes transitòries, però en general parlem d'un cel bastant carregat de núvols. La pluja ha arribat de manera molt irregular irregular i amb quantitats modestes en general, amb l'excepció de l'extrem sud.

Les precipitacions han afectarat les comarques de Tarragona des del principi del dia, amb alguns ruixats que també han relliscat per ponent i fins al vessant sud del Pirineu. Per altra part, les precipitacions han arribat a punts del litoral, però de manera transitòria, en forma de ruixats irregulars i dispersos.

Durant la segona meitat de la jornada esperem nous ruixats, tant a l'extrem sud com a punts de la costa de llevant, que podran endinsar-se cap a l'interior del nord-est. En general, parlarem de pluges poc abundants i ruixats poc intensos, tret d'alguns fenòmens de tempesta puntual forta. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

Temperatures en ascens

De nou, sota l'influx del vent del sud tindrem una recuperació de la temperatura. En el cas de les mínimes, amb l'efecte afegit dels núvols, l'augment ha estat més evident a la meitat sud. Les glaçades han perdut pistonada. En el cas de les màximes no ho notarem tant perquè estarà tapat, però els valors de les hores centrals del dia també pujaran cap a ponent per la desaparició de la boira. Esperem extrems al voltant dels 17º C.

I diumenge...

Esperem un cel més ennuvolat cap a la costa i el prelitoral i a l'extrem sud. Les pluges seran abundants a les comarques de l'Ebre

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut