Els ruixats es resisteixen a marxar

El prelitoral de Barcelona i el Pirineu oriental seran les zones més afectades per la pluja

Alberto AlcántaraActualitzat

Si voleu sol i platja, aposteu per diumenge. A poc a poc, la inestabilitat anirà a la baixa però encara queda la traca final a les comarques de Barcelona, sobretot al prelitoral. L'ambient serà ben agradable amb una calor frenada. Tindrem una mica de tramuntana reescalfada a l'Empordà. 

Sol i ruixats

No plourà arreu del país, ni de manera tan violenta com ahir. Els ruixats de la matinada han deixat quantitats anecdòtiques al Pirineu, la costa de Barcelona i la Costa Daurada. El cel s'ha vist variable a una gran part de Catalunya durant el matí, amb una barreja de sol i núvols residuals, alguna gotellada puntual i fugaç. Però a partir del migdia ha començat el moviment, amb un primer ruixat al Moianès.

La tarda serà molt assolellada al Pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre. A la resta, conviuran clarianes amb grans nuvolades, que descarregaran nous xàfecs es reproduiran al Pirineu, al Prepirineu i al prelitoral Central, puntualment al litoral. Localment seran forts i aniran acompanyats de tempesta. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

Temperatures estancades

La temperatura de primera hora ha baixat de 2 a 5 ºC en general, tret de l'Empordà, on la tramuntana l'ha fet pujar. Les temperatures més altes del dia superaran per molt poc la barrera dels 30 ºC, i molts  indrets quedaran al voltant dels 27-29 ºC.

I diumenge...

Serà un dia ben tranquil. Dominarà el sol i les temperatures pujaran clarament.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut