Temps insegur amb creixement de ruixats i amb arribada d'un front al vespre

Petit canvi de temps per començar el cap de setmana. Els núvols augmentaran de manera progressiva i tindrem alguns ruixats a la tarda i al vespre

Alberto AlcántaraActualitzat

Calor en superfície i arribada d'aire fred per les capes altes atmosfèriques: una combinació perfecta per a la formació de ruixats i tempestes. Dissabte, afectaran el centre i l'oest de Catalunya, de la mà d'una línia d'inestabilitat i un front posterior.

Núvols en augment

De nou hem tingut núvols baixos matinals tocant punts de la costa. S'han desfet a la costa Daurada i part de la Central, però no a la costa Brava. Fins i tot han deixat algunes espurnes de pluja.  A la resta, la primera part del dia ha estat per gaudir d'un cel bastant assolellat. A mig matí han començat a desenvolupar-se nuvolades al Pirineu i prelitoral.

De cara a la tarda es preveuen ruixats curts i poc abundants en conjunt, però localment intensos, acompanyats de tempesta i amb risc de calamarsa, localitzats al centre i oest de Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja.  Les pluges són menys probables cap a l'est.

La situació s'acabarà de complicar al vespre, amb l'arribada d'un front més extens que deixarà més pluja a tot el terç oest i el prelitoral sud del país, mentre que arribarà més desgastat cap a la costa. De fet, pot passar de manera anecdòtica per les comarques de Girona.

Calor

Pel que fa als termòmetres, seguirem parlant d'un ambient càlid en general, malgrat que els ruixats puguin fer evolucionar les màximes a la baixa en alguns indrets. De nou assolirem els 30º C a punts de ponent, sud i Catalunya Central. Les temperatures mínimes han estat més altes que les de divendres a la façana litoral.

I diumenge...

La situació estarà més dominada pels vents de ponent, un cel més assolellat i un ambient més càlid a la costa. La inestabilitat es reduirà i els ruixats quedaran més concentrats al terç nord.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut