Tarda de tempestes localment fortes i baixada de la temperatura

Alberto AlcántaraActualitzat

El cap de setmana estarà marcat per una bossa d'aire fred que entra per les capes mitjanes de l'atmosfera i que portarà nous ruixats i un descens de la temperatura. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l'avís per intensitat de pluja.

Incertesa

La inestabilitat s'ha manifestat de matinada, en forma de ruixats dispersos al Pirineu occidental. El matí ens ha portat unes hores de treva, amb grans clarianes però també núvols baixos al terç central i a l'Alt Pirineu. La treva s'ha acabat a mig matí, amb l'aparició dels primers ruixats a l'entorn del prelitoral central. A migdia, els ruixats també es veien al Pirineu Occidental i al quadrant nord-est.

A la tarda, la pluja agafarà embranzida i serà quan hi haurà les tempestes més extenses i fortes, localitzades al Pirineu i prepirineu, i també al quadrant nord-est, i no només a punts d'interior, també a amb possibilitat que arribin cap a la costa Brava i el nord de la Central. Fins i tot pot reaparèixer algun xàfec cap a la Terra Alta i l'entorn dels Ports. És molt probable que algunes tempestes vinguin acompanyades de calamarsa, com ja va passar ahir.

Menys calor en general

Un dels fets més notables del canvi de temps serà el descens de la temperatura en molts indrets. La temperatura de primera hora ha baixat cap a Ponent i en punts del Pirineu. En canvi, han pujat lleugerament a punts de la façana litoral i prelitoral. La màxima baixarà gairebé arreu, de manera més notable a punts del centre del país. Els valors més alts quedaran sobre els 31 o 32 graus.

I diumenge...

Serà un altre dia complicat, amb possibilitat de ruixats i tempestes tant al matí com a la tarda, tot i que caldrà veure com evoluciona aquesta bossa d'aire fred.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut