Tarda de ruixats i temperatures en descens

La tarda serà de més núvols i nous ruixats. Les màximes quedaran més curtes gairebé arreu

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps insegur continuarà el cap de setmana, amb el pas d'una nova línia d'inestabilitat i l'entrada de més aire fred. Tindrem un cel típic de primavera, amb sol, núvols i ruixats de tarda. També bufarà una mica de mestral moderat cap al sud, al matí i al vespre. Durant les hores centrals hi haurà garbí moderat a la Costa Central i sud de la Costa Brava.

Ruixats

L'inici del dia serà ha estat de cel poc ennuvolat en general, però a partir de mig matí ha augmentat clarament la nuvolositat. Han arribat les primeres pluges per les comarques de Tarragona. Al migdia també es veien els primers ruixats cap al Pirineu.

Al llarg de la tarda els ruixats de Tarragona aniran avançant cap al nord i est, però s'aniran trencant. Tot i això, hi hauran xàfecs fugaços i irregulars, que deixaran poca aigua. Esperem alguns de moderats i acompanyats de tempesta amb calamarsa o neu granulada cap al nord-est. La cota de neu baixarà cap als 800 metres, puntualment per sota en moments de ruixat.

Temperatures en descens

La tendència al descens de la temperatura continuarà dissabte. A primera hora, els valors han estat un parell de graus més baixos que divendres, fins i tot 3 o 4 en punts dispersos arreu del territori. La màxima baixarà de 2 a 4 ºC en conjunt, però la davallada serà superior cap a ponent i a les Terres de l'Ebre. L'excepció en positiu seran alguns punts de les comarques de Girona: en alguns punts, la temperatura del migdia fins i tot pot pujar una mica respecte a divendres, per l'efecte dels vents reescalfats.

I diumenge...

Bufarà mestral, hi haurà grans clarianes i alguns ruixats de tarda cap al quadrant nord-est i al Pirineu. La cota de neu voltarà els 900 metres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut