Tarda de pluges en retirada, mestral i tramuntana

La pertorbació es retira, i els ruixats tendiran a desfer-se aquesta tarda

Alberto AlcántaraActualitzat

La tarda de dissabte serà més tranquiL·la per la retirada de la pertorbació cap al Mediterrani. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activats els l'avís per l'estat de la mar. El vent bufarà del nord-oest, amb algun cop fort a l'extrem sud. També bufarà la tramuntana a l'Empordà. D'altra banda, hi ha una prealerta pel fort risc d'allau al Pirineu.

Precipitacions en retirada

El dia ha començat amb núvols abundants i ruixats, que han continuat la dinàmica de precipitacions extenses de la matinada. Gran part dels ruixats s'han desfet. La tarda serà de més clarianes cap a l'oest i retirada de la nuvolositat a la resta, amb precipitacions residuals a l'extrem nord del Pirineu i, a tot estirar, algun ruixat endarrerit a punts de la meitat oriental.

Sense gaire fred

La temperatura de primera hora ha pujat en general, tret d'alguns punts del sud i la Vall d'Aran. Hi han hagut molt poques glaçades, concentrades al Pirineu i a la zona del Montsec d'Ares. Els valors diürns seran una mica més alts, sobretot per ponent, zones del centre de Catalunya i gran part del Pirineu, amb l'excepció de la Vall d'Aran. Hi haurà màximes d'uns 14 o 15º C.

I diumenge...

Serà un dia de transició, amb vent de baixa i nuvolositat variable. El matí serà bastant més fred a gran part de Catalunya.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut