Dissabte de cel variable, estones de sol i alguns ruixats dispersos a muntanya

La dinàmica de cel variable continuarà dissabte, fins i tot amb la possibilitat d'alguns ruixats poc significatius. El temps s'acabarà de complicar diumenge, amb l'arribada d'un front.

Actualitzat

La pauta meteorològica del cap de setmana vindrà determinada per una borrasca que s'acosta per l'oest de Galícia. La pertorbació s'anirà endinsant cap a l'interior peninsular i marcarà una dinàmica de vents del sud-oest.

Cel variable i algun ruixat

Aquests vents arrossegaran diverses bandes de núvols que seguiran una trajectòria de sud-oest a nord-est. La primera tongada passarà de matinada i es retirarà pel Pirineu al llarg del matí. Pot deixar quatre gotes transitòries, amb algun ruixat una mica més abundant al vessant sud del Pirineu.  Hi haurà grans clarianes matinals.

A la tarda, la situació es repetirà, amb una segona tongada de núvols més abundants, amb risc de ruixats febles, localment moderats. De nou, serà el Pirineu i Prepirineu el sector on es localitzaran aquests xàfecs, tot i que també pot donar-se algun de destacat cap al prelitoral. La cota de neu voltarà els 2.600 metres. La nit serà de cel tapat arreu.

Temperatures mínimes més altes

El vent del sud-oest propiciarà un ambient càlid en conjunt, amb temperatures mínimes més altes arreu, sobretot al quadrant nord-est, i unes màximes que quedaran lligades als núvols de tarda i els possibles ruixats. Poden baixar un pèl al Pirineu i pujar lleugerament a la resta.

I diumenge...

El temps s'acabarà de complicar amb l'arribada d'un front més actiu, que portarà núvols més compactes arreu i deixarà alguns ruixats més significatius.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut