Núvols en augment i pluja a última hora

Canvi de temps que portarà una tongada de ruixats més significatius de cara a diumenge

Alberto AlcántaraActualitzat

Hem encetat el cap de setmana amb canvi de temps. El fugaç anticicló de divendres es retira, la pressió baixa i s'acosta un front que porta núvols abundants. La pluja, però, es fa esperar.

Núvols en augment

El matí ha estat serà de núvols en augment, la majoria de tipus alt i mitjà que han avançat d'oest a est. També hem tingut alguns bancs de boira a ponent i la Catalunya Central, no pas tan extensos com els de divendres, molt puntuals.

La nuvolositat serà més compacta de cara a la tarda en una bona part del territori, i el cel es veurà més amenaçador. Tot i això, la pluja no entrarà fins al vespre. Ho pot fer pel litoral i prelitoral central i nord, i també per l'extrem oest. Serà de matinada quan la pluja arribarà a d'altres indrets. Moltes precipitacions seran febles, amb alguns ruixats moderats de matinada, més probables cap a la costa nord. La cota voltarà els 1.200 metres. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent.

Temperatures diürnes més baixes

La temperatura de primera hora ha baixat de manera més significativa cap a les Terres de l'Ebre i a la Costa Brava, entre 5 i 10 ºC, a  causa de la desaparició del vent. A la resta també ha baixat, però de manera més tímida en general. Pel que fa a la màxima, tendirà a pujar al Pirineu i a baixar lleugerament a la resta, tret dels indrets on divendres va estar emboirat. En general, el sostre de la temperatura diürna estarà situat al voltant dels 15 ºC.

I diumenge...

El front travessarà Catalunya i deixarà ruixats. Els més abundants cauran a la meitat nord i al voltant del massís del Port. Hi haurà algun ruixat o tempesta moderada. La cota de neu estarà entre 1.000 i 1.200 metres, puntualment inferior en moments de ruixat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut