Tarda de núvols en augment i alguns ruixats

Després d'un divendres de treva, arriba un cap de setmana llarg amb més núvols i risc de ruixats dissabte i diumenge

Alberto AlcántaraActualitzat

La dorsal anticiclònica de divendres es retira i dona pas a una situació de vents del sud-oest, que bufaran moderats o forts a la costa Brava i al Pirineu de cara al vespre.

Núvols en augment

Els núvols han avançat a poca velocitat durant el matí, i encara hem vist grans clarianes a molts indrets, sobretot cap al nord de Barcelona i A Girona. A migdia el cel ja estava força tapat al sud i per ponent.

De cara a la tarda, els núvols seran més abundants arreu, però sempre més compactes cap al sud i a l'oest. També arribaran alguns ruixats. Lliscaran per l'oest de Catalunya i el vessant sud de l'Alt Pirineu, però també pot escapar-se alguna gotellada cap a l'interior de Tarragona. Seran fenòmens poc intensos i deixaran registres minsos. De cara al vespre, la pluja tendirà a reforçar-se al vessant sud del Pirineu, on sí pot caure algun ruixat més abundant, amb una cota de neu situada sobre els 1.800 metres.

Matí menys fred

A primera hora hem tingut, esperem valors entre 2 i 4º C més alts que els de divendres en general. Només han baixat a l'Alt Empordà. Les glaçades han perdut terreny i han quedat localitzades al Pirineu. Les temperatures diürnes pujaran a gran part del país, tret de la zona de l'Ebre i la costa Daurada.

I diumenge...

Arribarà una nova pertorbació, més activa. Els ruixats arribaran a la façana litoral i es reproduiran també al terç nord. Augmentarà el vent del sud-oest i les temperatures matinals pujaran de manera clara. De cara a dilluns tornaran a davallar, però l'1 de maig serà un dia amb menys núvols i menys ruixats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut