Tarda amb alguns núvols d'evolució i calor sense treva

Hem encetat el cap de setmana amb molt de sol, però també alguns núvols baixos, a la façana litoral i a la Catalunya Central

Alberto AlcántaraActualitzat

La calor i la xafogor continuen presents el cap de setmana. El centre de baixes pressions d'origen tèrmic situat al centre peninsular marca la situació atmosfèrica, juntament amb el petit anticicló centreeuropeu. Destaquem la tramuntana a l'Empordà, que ha deixat cops d'entre 45 i 50 km/h a l'Empordà, amb un pic de 90 km/h a Portbou.

Sol i núvols

No hi ha grans novetats en l'estat del cel. Hem tingut un matí amb núvols baixos, concentrats a la costa Central, punts de la Daurada i de la Catalunya Central. Amb el pas de les hores, aquests núvols s'han desfet. A migdia, creixien els primers núvols d'evolució.

De cara a la tarda esperem petites restes de núvols costaners i creixement de més nuvolades de calor a punts de muntanya. En el cas del Prepirineu i Pirineu central i oriental es desenvoluparan amb més força, amb possibilitat que deixin alguna gotellada puntual. També podria escapar-se algun ruixat a l'entorn del Montseny. Al final del dia, els núvols baixos de la costa tornaran a ser més presents a les comarques de Tarragona.

Sense treva de calor

Venim d'una matinada de divendres tropical a gran part de Catalunya, i la de dissabte ha estat similar a molts indrets. Tot i això, les temperatures de primera hora han estat un o dos graus més baixes en general, fins i tot han baixat una mica més a punts del quadrant nord-est.

Pel que fa a les temperatures de migdia, seran molt similars a les de divendres, però repuntaran a l'interior del nord-est. Esperem valors extrems situats sobre els 34 o 35º C.

I diumenge...

Els núvols baixos seran menys extensos i tendiran a localitzar-se la costa Daurada, i els d'evolució es repetiran al Pirineu i Prepirineu. El risc de pluja continuarà sota mínims, i la calor repuntarà cap a ponent.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut