Tarda de neu al Pirineu, vent i màximes més baixes

En marxa la primera irrupció de fred de la temporada. De moment, la neu queda concentrada al Pirineu

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte tenim la màquina de fer fred en la posició "polar", amb el centre d'altres pressions que bombejarà vents del nord i nord-oest. És la primera part d'una situació de fred que s'accentuarà la setmana que ve.

Sol, vent i neu

El dia anticiclònic es tradueix en un cel assolellat en general, amb alguns núvols al prelitoral i cap a la zona dels Ports. A la tarda poden formar-se núvols de vent a sotavent del Pirineu.  Lògicament, la situació de nord implica un panorama totalment diferent al nord del Pirineu, on estarà tapat, continuarà nevant i mantindrà el torb.

El vent bufarà amb ratxes fortes de component nord i oest als dos extrems del país. A la resta també bufaran cops moderats, sobretot durant les hores centrals del dia. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per neu, vent i estat de la mar.

Temperatures avall

La irrupció freda ens deixarà temperatures més baixes tant a primera hora com a migdia. Les glaçades han estat generalitzades generalitzades, fins i tot en algun punt de la costa. La caiguda de les temperatures respecte la mateixa hora d'ahir ha sigut d'entre 3 i 12º C.  La màxima quedarà sempre per sota dels 11 o 12º C. La tendència serà fidel a la tradició de la setmana dels barbuts.

I per diumenge...

Es reforçarà la ventada en general i la nevada al Pirineu. Caldrà seguir amb atenció l'evolució i el risc d'algun ruixat anecdòtic al nord-est, amb una cota que pujarà de manera transitòria. L'onada freda farà una petita treva, i serà a partir de dimarts que entrarem en la segona fase, amb una cota de neu que estarà a nivell del mar. Haurem de veure si arribarà precipitació.  

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut