Dissabte de forta calor i xafogor

El primer dia del cap de setmana serà de calorada i xafogor intensa, una jornada amb poc protagonisme dels núvols

Actualitzat

La configuració isobàrica de dissabte implicarà l'arribada de vents de component sud més marcats, amb una arribada d'una nova massa d'aire càlid i amb més influència de la humitat. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per calor.

Estiu pur

Tindrem un dissabte d'estiu total, amb un ambient assolellat en conjunt durant bona part del dia. A primera i última hora s'acumularan alguns núvols baixos cap al litoral sud. A la tarda no es descarten algunes nuvolades cap al Pirineu i prepirineu occidental, fins i tot cap al sector dels Ports.  És poc probable que deixin pluja. A última hora, arribaran núvols alts associats a l'aire càlid pel sud de Catalunya.

Calor i xafogor en augment

El vent del sud rescalfarà l'ambient. Bufarà moderat del sud sud-oest cap a l'est de Girona, i de sud sud-est a les Terres de l'Ebre.

L'ambient càlid es manifestarà des de primera hora, amb unes mínimes més altes en general. L'augment pot ser més evident a les comarques de Girona. A gran part de Tarragona, els valors es mantindran, però la xafogor augmentarà. La pujada de les temperatures diürnes es notarà sobretot a punts d'interior de Girona, però l'ambient tòrrid serà general, amb alguns valors situats al voltant dels 39ºC o puntualment els 40ºC a punts de ponent, la Catalunya Central o el mateix nord-est. 

I diumenge...

No deixarem enrere la calorada ni la xafogor, però entrarà més aire fred per les capes altes de l'atmosfera. Hi haurà més núvols i possibilitat de ruixats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut