Dissabte estable amb neu a la cara nord del Pirineu

Alberto AlcántaraActualitzat

El cap de setmana es presenta fascinant pel que fa a la situació meteorològica, amb una d'aquelles situacions que s'han de seguir amb molta atenció. L'encetarem amb un dissabte amb dues cares, a causa del pas d'un front poc actiu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per estat de la mar, vent i neu.

El vent del nord-oest bufarà al Pirineu, l'Empordà, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. A la tarda també bufarà, més aponentat, cap a ponent i a la Catalunya Central.

Núvols en augment

El matí serà assolellat en general, tret del vessant nord del Pirineu, on continuarà tapat, amb vent i amb precipitació intermitent al llarg del dia. Hi haurà acumulacions de més de 10 centímetres per sota dels 800 metres.

De cara al migdia augmentaran els núvols prims per l'oest, de manera que la tarda serà de cel més enterbolit arreu. S'acumularan núvols més compactes al voltant del massís del Port, però no esperem precipitació fora del Pirineu.

El fred més intens es farà esperar

Encetarem el dia amb valors una mica més alts que els de divendres a punts de l'oest i del sud de Catalunya, i una mica més baixos a punts de litoral i prelitoral central i nord. La màxima pujarà 1 o 2 graus en general. Podrem trobar alguns valors al voltant dels 15 ºC.

I diumenge...

Serà un dia clau, perquè pot començar a dibuixar-se una situació de llevant, amb una pertorbació centrada al sud-est peninsular. Si l'ull de la borrasca va a parar a on toca, tindrem pluja al litoral i prelitoral, amb tendència a endinsar-se cap a l'oest al final. La cota de neu pot situar-se entre els 700 i els 1.000 metres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut