Tarda de cel gris i amb pluges més probables cap al vespre

Dissabte és el dia més inestable del cap de setmana. Gairebé no veurem el sol i tindrem pluges a molts llocs, malgrat que a gran part del país seran poc abundants

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte serà un d'aquells dies d'anar seguint la previsió al minut. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per intensitat de pluja. La treva de la pluja durant les hores centrals del dia afavorirà la Festa dels Súpers.

Tarda de treva a molts indrets

Els núvols s'estenen per tot el país, i la jornada és de cel tapat en general, malgrat alguna clariana transitòria. En canvi, la presència de pluja serà molt irregular. Al matí ha plogut a moltes comarques, però de manera transitòria, amb poca intensitat i amb registres poc abundants a la major part del territori. L'excepció ha estat l'entorn del litoral i el prelitoral central, on s'han acumulat registres més generosos, al voltant dels 20 mm.

La tarda comença amb treva de precipitació, malgrat que s'espera una segona tongada de ruixats. Aquests nous xàfecs podrien avançar des de les comarques Tarragonines cap al litoral Central. També poden entrar alguns ruixats des de l'Aragó cap al vessant sud del Pirineu de Lleida. Tot fa pensar que aquestes pluges arribarien a última hora.

Menys fred al matí

Hem tingut unes temperatures mínimes més altes en general, amb un ascens moderat o notable a les comarques de Lleida. Pel que fa a les temperatures de migdia, finalment marcaran valors més alts que ahir, mentre que seran més baixes a la resta del terç nord. En tot cas parlarem de màximes al voltant dels 20º C en el millor dels casos.

I diumenge...

No farà net del tot, però el sol ja traurà el nas durant les hores centrals del dia. El dia serà més gris al vessant sud del Pirineu de Lleida, on continuarà plovent de manera feble, i cap a la costa. A la resta, les pluges es retiraran, però poden tornar al final del dia al litoral. Les temperatures diürnes pujaran.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut