Tarda de grans clarianes però alguns ruixats

El pas d'un petit front durant la primera fase del dia porta un canvi de temps aquest dissabte, però no es notaigual a tot arreu, ni de bon tros

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte tenim un petit canvi de temps en forma d'estones de núvols i alguns ruixats. El que no canvia és l'ambient càlid del migdia.

Front en retirada

Els núvols han estat presents a primera hora a gran part del país. Un front amb abundants núvols alts i mitjans ha creuat el país des de la matinada, d'oest a est. Han estat núvols inofensius. Ràpidament s'han obert clarianes per ponent. A migdia, els últims núvols es retiraven per les comarques de l'est de Girona i Barcelona.

Mentrestant, les clarianes de ponent han encetat la fase de creixement de núvols d'evolució amb els primers ruixats al Pirineu. Les nuvolades de tarda derivaran en alguns ruixats dispersos en aquest sector i al Prepirineu. Tampoc se'n descarta algun més a les serralades del nord-est, cap a la serralada Transversal o fins i tot al prelitoral i litoral central a última hora. Però seran xàfecs poc abundants i poc intensos en general.

Ambient

El mantell de núvols de la matinada ha fet pujar les temperatures de primera hora. Per tant, tret del Pirineu, l'ambient no ha estat gaire fred. La temperatura màxima també serà lleugerament més alta en general, sobretot al litoral i prelitoral sud.

I diumenge...

Serà un dia de núvols abundants, sobretot a la façana litoral. Hi haurà risc d'alguns ruixats, els més destacats al litoral i prelitoral sud. Les temperatures diürnes baixaran.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut