Dissabte, cel variable i temps una mica més ventós

El Carnaval es presenta amb un temps tranquil i no gaire fred en general. Tot i això, dissabte i diumenge tindrem estones de núvols i de vent.

Actualitzat

El cap de setmana, l'anticicló es retirarà una mica i deixarà espai per una petita pertorbació. No serà un gran canvi de temps. Dissabte en tindrem l'aperitiu: arribaran més núvols que no pas pluges.

Augment dels núvols

Esperem una primera part del dia força tranquil·la, amb més sol que núvols i amb alguns bancs de boira o boirina localitzats a punts del terç nord, om ara la plana de Vic, la conca de Tremp, o l'oest de la depressió Central. La nuvolositat anirà en augment durant la segona part de la jornada, sobretot cap al vespre i per ponent. Poden donar-se alguns plugims molt minsos, amb probabilitat més gran al Pirineu i Prepirineu de Lleida. La cota de neu estarà sobre els 1.300 metres. Al llarg de la matinada, aquestes pluges febles poden abastar més territori per ponent.

Vent de ponent

Les hores centrals del dia portaran alguns cops moderats de vent de l'oest, que es podrà notar al sud de Lleida, centre i sud de Barcelona i comarques tarragonines. De cara a la nit, els vents aniran de baixa.

Pocs canvis tèrmics

Les temperatures mínimes baixaran cap al nord-est i pujaran a punts del centre i sud del país, però en tot cas no hi haurà grans canvis. Les màximes també poden baixar lleugerament a punts de Girona, però poden repuntar a la costa degut als vents aponentats.

I diumenge...

La pertorbació passarà del golf de Biscaia al golf de Gènova i arrossegarà la part més activa del sistema frontal. Els núvols augmentaran i el risc d'alguns plugims també. Tot i això, les precipitacions més significatives cauran al Pirineu occidental. El vent de nord i nord-oest s'intensificarà.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut