Dissabte amb vent i amb un nou sistema frontal

El cap de setmana continuarà la dinàmica de pas de sistemes frontals. Dissabte, les precipitacions més abundants cauran al vessant sud del Pirineu

RedaccióActualitzat

Les baixes pressions dominaran tot l'oest d' Europa i enviaran cadenes frontals successives a casa nostra. Seran fronts més eficaços a l'oest del país, degut a la presència del vent de l'oest i sud-oest. El vent bufarà amb cops forts, o molt forts a zones elevades, i també s'accelerarà a la costa. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per vent, estat de la mar i neu.

Núvols, clarianes i precipìtacions

El trànsit de núvols serà continu, perquè tindrem un sistema frontal en retirada durant la matinada i principi del matí, i tot seguit la rama càlida d'un nou sistema frontal. Al final del dia arribarà el nou front fred. El resultat serà un cel canviant, amb força núvols i algunes clarianes esporàdiques, més freqüents i extenses durant el matí.

Tot i aquest panorama de núvols abundants, les pluges no seran molt generals. Esperem precipitacions més persistents i abundants al Pirineu i Prepirineu, sobretot al vessant sud del Pirineu occidental. La cota de neu evolucionarà entre 1.600 i 1.800 metres. Fora del Pirineu, arribaran alguns ruixats una mica més destacables a la resta de la demarcació de Lleida i alguns punts de la Catalunya Central i el prelitoral. A la resta  de Catalunya seran anecdòtiques.

Temperatures més altes

El flux de vents de l'oest i el sud-oest portarà un ascens de les temperatures. Els núvols de matinada provocaran una pujada clara de la temperatura mínima. Les màximes pujaran poc.

I diumenge...

Serà un dia molt ventós, amb vent de ponent i nord-oest. La precipitació tornarà a concentrar-se cap a l'oest. Les temperatures diürnes baixaran.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut