Tarda oberta a tempestes localment intenses

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte, una pertorbació viatja des del centre de Portugal peninsular cap al golf de Lleó. A Catalunya, el canvi de temps tindrà dues fases: la primera de pluja i la segona, de vent, neu i descens tèrmic. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja. Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT

Pluges localment intenses

El canvi de temps ja s'ha notat de matinada, amb l'arribada dels primers ruixats minsos per l'oest i el sud. El matí ha deixat tempestes localitzades, molt irregulars però puntualment molt intenses. Les tempestes han avançat de sud-oest a nord-est per 3 eixos: el nord de Lleida, el centre de Catalunya i la costa Brava. Aquest són els registres més destacats fins a primera hora de la tarda.

Per la segona part del dia, el risc de pluja localment intensa, tempestes i calamarsades es mantindrà gairebé arreu, però amb el pas de les hores s'anirà localitzant sobre el el litoral i prelitoral de Barcelona i Girona. La cota de neu baixarà fins als 2.200 al final de la jornada al Pirineu, i a partir d'aquí es desplomarà diumenge.

A punt per la davallada tèrmica

L'anunciada davallada tèrmica encara trigarà unes hores. La temperatura de primera hora ha pujat arreu degut a l'augment de la nuvolositat. La màxima baixarà en general pel centre i l'oest de Catalunya, però en molts indrets es notarà més aviat poc. A l'entorn del litoral i prelitoral l'ambient encara serà força suau, i  resistiran valors extrems al voltant dels 22 o 23ºC.

I diumenge...

Canvi d'aires, amb entrada del mestral i la tramuntana, amb un ambient més fred al matí en general, ruixats residuals al nord-est i neu al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que acabarà baixant fins els 1.000 metres al final del dia. La clatellada als termòmetres es notarà arreu durant la nit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut