Dissabte amb molt sol però amb ruixats de tarda al terç nord

Alberto AlcántaraActualitzat

Encetem un cap de setmana de domini de l'anticicló, matisat per una mica d'aire fred en alçada. Tot el contrari del que passa a la zona oriental del Mediterrani, on continuem pendents de l'evolució d'un "medicane".

Petites novetats de tarda

Hem tingut un matí esplèndid de sol, però el moviment meteorològic ja ha començat al migdia, amb el creixement de nuvolades a punts del Pirineu, Prepirineu i prelitoral.

 

La tarda es preveu amb alguns ruixats puntualment forts en el cas de la serralada pirinenca. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja. Els mapes actualitzats mostren que els ruixats també s'allargaran cap a les comarques d'interior del nord-est. Farà més sol durant una bona part de la tarda a la costa Central i Daurada i cap a ponent, però a la nit i a la matinada, els xàfecs podran arribar a la costa i al prelitoral central de manera puntual.

Temperatures amb pocs canvis

Començarem el dia amb temperatures similars o una mica més altes que les de divendres, però amb fresca matinal o fins i tot fred al Pirineu, amb valors que han caigut fins als 4 o 5ºC. Ha glaçat en la cota 3.000 metres. La temperatura màxima baixarà una mica al terç nord, mentre que a la resta es quedarà igual o pot pujar una mica. Els extrems se situaran cap als 31ºC.

I diumenge...

El temps continuarà insegur, amb més presència de núvols a la façana oriental, potser amb algun xàfec fins a primera hora a la costa Central. Després, els ruixats es localitzaran més cap al quadrant nord-est, inclosa la Costa Brava.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut