Tarda amb petits canvis

El cap de setmana ha començat amb força estabilitat i cel assolellat durant força estona i a molts indrets, una situació meteorològica que canviarà els pròxims dies

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte tenim una treva anticiclònica de curta durada. És el dia més estable, l' últim abans d'un esperat canvi de temps, però no hi ha una estabilitat total 

Més núvols a la tarda

El dia ha començat amb alguns bancs de boira i núvols baixos a les fondalades d'interior, sobretot cap al centre i nord-est i vessant nord del Pirineu. Aquestes nuvolades han estat localment persistents, i s'han desfet del tot. A més a més, hem tingut un front en retirada per la costa nord de Barcelona i de Girona. A la resta, el domini del sol ha estat evident, fins l'arribada de núvols molt prims.

La tarda també ha començat amb força sol o amb lleugeres teranyines: comarques de Tarragona, Lleida i interior de Barcelona. En canvi, cap a la costa Central i la costa Brava s'acumularan alguns núvols compactes, fins i tot amb possibilitat d'algun ruixat feble i poc abundant durant aquesta segona part del dia. Al llarg de la tarda també arribaran més núvols alts per l'oest. S'estendran de cara al vespre i deixaran el cel enterbolit en general.  

Temperatures més baixes

A primera hora fet més fred al nord-oest, però la retirada del front ha estat una mica més lenta del previst i a la resta la temperatura ha pujat. Les mínimes s'han disparat també a les Terres de l'Ebre i l'Empordà per acció del mestral i la tramuntana, que bufaran fins el migdia. 

A migdia esperem valors similars o una mica més baixos que els de divendres. No passarem dels 18 o 19º C.

I diumenge...

Inici d'un seguit de dies amb moviment meteorològic. Els núvols augmentaran i arribarà la primera tongada de pluges, no gaire importants en general, però ja amb acumulacions una mica més abundants al vessant sud del Pirineu. El canvi de temps contundent arribarà la pròxima setmana.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut