Platja de Pals (Robby Geebelen)
Platja de Pals (Robby Geebelen)

Jornada amb tot tipus de temps

L'estiu ens ofereix un gran contrast entre el temps a muntanya, a la plana i a la costa, segons l'hora del dia

Néstor GómezActualitzat

El dia a l'estiu és molt llarg i dona temps a tenir tot mena de situació meteorològica. El fet de tenir una mica d'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera i molta calor arran de terra és la combinació perfecta per fer créixer grans nuvolades i descarregar ruixats.

Del temps assolellat, als ruixats

El dia ha despertat amb ruixats molt febles a les comarques de Lleida i Tarragona. Al llarg de les primeres hores del dia viatjaran cap al Pirineu i cap a la Catalunya Central al mateix temps que perdran pistonada. El matí acabarà sent tranquil però no pas serè. Tindrem núvols alts i mitjans a punts de l'interior que esmorteiran una mica el sol. A partir del mig matí creixeran núvols ben desenvolupats al Pirineu que descarregaran ruixats i caurà alguna tempesta. També pot caure algun ruixat al massís del Port.

Ambient càlid

Temperatures caniculars amb màximes que pujaran lleugerament per sobre dels 35 ºC. De calor, en farà molta, però no serà sufocant. A la costa, si bé la temperatura no pujarà tant, estarà compensat per una humitat alta que farà que la xafogor sigui intensa.

I els pròxims dies...

Dijous i divendres seran els dos dies de més inestabilitat, amb ruixats de tarda que poden ser intensos. La calor afluixarà.

Anar al contingut